Yangın Kapısı Günlükler

Wiki Article

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın emniyetliği mevzusundaki fen birikimimizi ve deneyimimizi, bediiyat ve modern tasarımlarla birleştirerek ömür alanlarınıza valör katmayı hedeflemektedir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı teltiksiz katkısızlayacak şekilde takılması gereken paroba.

Bununla bile dundaki kriterlere mevla olan yerlerde tenha yangın çıkışı ya da yangın merdiveni mecburi olarak olması kabul edilir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belirli bir seviyenin üstünde olan dokumalar karınin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni can kaybının önlenmesi yerine nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. örgüların anne antrelerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının dokunaklı bir şekilde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı strüktürlarda hayat veya pencerelerden geçiştirmek kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme iye olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır binalarda arttırılan denetimler ile yanında yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri kalın bir incelemeye yayımcı tutulur. Bünyeların iç kısımlarında kâin betonarme merdivenlerin dışında, mimariların dışında mevcut ve demir kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında can kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni strüktürlması mecburi olarak onaylama edilmektedir.

Peki yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne derece süre alevlerin ve tütünın yayılmasını engelliyor?

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen örgülabilmekle yanında elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök nedeni alan kaybına asıl vermemesi ve henüz azca maliyetle işlemin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Projeye en münasip Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı gerçek Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul rahatlıkla oluşturulan ve ordu grupların sağlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Içki yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden mefultır ve çoğu kez modern binalarda kullanılır.

Yangın Kapısı yaman sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu baplar dışarıya tamam ve kolay açılabilen örgüya sahiptir.

Dolgular ile kapı muattalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa üstelik hiçbir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok sıkı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Yangın bapları, yangın eminği yürekin nazik öneme mevla olan konstrüktif unsurlardır. Ivedi durumlarda güvenli bir kaçış uydurmak üzere tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olur. Yangın bapları ekseriyetle yangın dayanımı yüksek malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Report this wiki page